Ambasaus

  • 1 grote onrijpe mango schillen en ontpitten
  • 170 g gedroogde mango (toko)
  • 2 eetl. honing
  • sap van 1 citroen
  • 400 cc water
  • 60 cc witte wijnazijn
  • 2 eetl. olie
  • 2 tenen knoflook
  • snipperen
  • 2 theel. van 5 cc fenegriekzaden
  • 2 x 5 cc gemalen ketoembar
  • 2 x 5 cc gemalen djinten
  • 2 x 5 cc koenjit, Indiase geelwortel
  • 10 cc zeezout

Doe in een pannetje de geschilde mango (onrijp) in stukken, de gedroogde mango, de honing, het sap van 1 citroen, het water en de azijn en laat dat geheel 30 minuten koken en apart zetten.
De rest van de ingrediƫnten bij elkaar voegen, aanfruiten in de olie en vervolgens langdurig pureren tot een zo homogeen mogelijk mengsel.
Tenslotte de mangomix en de fenegriekmix ook weer mengen en langdurig pureren in de blender tot een homogene saus.

Opmerking
Goed bij o.a. sabich en falafel.

Bron: Jan A. van der Hoeden
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug