Ajvar

Ajvar

  • 1 kg rode paprika's
  • 1 aubergine, ca. 300 g
  • 1 chilipeper - naar keuze
  • 6 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • paprika
  • 2 theel. suiker
  • beetje azijn

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Was, halveer en verwijder de zaden uit de paprika's.
Op een bakplaat leggen met de huid naar boven gericht en roosteren tot de huid zwart wordt en blaren vormt.
Dan zullen ze later beter afbladderen.
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik en roosteren op 180 °C gedurende ongeveer 20 minuten.
Schil de afgekoelde paprika's en aubergineplakken en snijd ze in zeer kleine stukjes je kan ze ook pureren.
Schil en pers de teentjes knoflook.
Als je het meer pittig wilt, neem dan een andere peper, was het, kern het en snijd het in kleine stukjes.
Verhit vervolgens olie in een pan, eerst de knoflook en dan paprika (& chilipeper) en aubergine en kook het op een laag vuur gedurende 1 à 2 uur.
Breng als laatste de pasta op smaak met zout, peper en suiker en azijn.
Daarna in afsluitbare potten vullen!

Zie ook meer over ajvar.

Bron: kraut & rüben

Terug