Aardbei-rabarbersaus

voor 2 personen

  • 4 stelen rabarber
  • 200 g aardbeien
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetl. suiker
  • 2 bolletjes ijs

Maak de stelen rabarber schoon en snijd ze in stukken.
Kook de rabarber 5 minuten in een beetje water.
Maak de aardbeien schoon.
Doe de aardbeien bij de rabarber en kook het geheel in een paar minuten zacht.
Laat de rabarber met aardbeien afkoelen.
Pureer het met een staafmixer of in een keukenmachine.
Maak het op smaak met de vanillesuiker en de gewone suiker.
Eet de aardbei-rabarbersaus bij vanille-ijs, yoghurt, vanillevla of griesmeelpudding.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lamskebab met tomatensaus, sperzieboontjes en zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug