Sauzen, marinades & dressings
Tenzij anders vermeld, zijn de recepten voor vier personen
en = vegetarisch
- Aardappel-knoflooksaus
- Aardbeiendressing
- Aardbeiensaus
- Aardbei-rabarbersaus
- Abrikozensaus
- Aioli - Knoflooksaus, meerdere recepten
- Ajvar van paprika en aubergine, meerdere recepten
- Eidooierloze aioli
- Ambasaus
- Arrabiata
- Asemsaus
- Aspergesaus
- Pittige aubergine-paprikadip
- Avocadosaus
- Aziatische marinade voor vlees
- Babi pangangsaus, meerdere recepten
- Babi satéssaus
- Barbecue-marinade met Maestrichter stroop
- Barbecuesaus, meerdere recepten
- Basilicum roomsaus
- Basissaus
- Witte basissaus
- BBQ-glazing met rode bessen
- Bieslooksausje
- Barbecuesaus, meerdere recepten
- Basilicum - knoflooksaus
- Béarnaisesaus, meerdere recepten
- Béarnaise-mayonaise saus
- Béchamelsaus, meerdere recepten
- Bernards béarnaisesaus
- Beurre manié
- Zoete biersaus met perenstroop en spekjes
- Basis voor boemboe
- Bolognesesaus, meerdere recepten
- Saus Bolognese
- Bordelaise saus
- Borlottibonensaus met salie en rozemarijn
- Ouderwetse botersaus
- Sauce Breton
- Broodsaus
- Bruinebonensaus / macaroni / spaghetti
- Gewone bruine saus
- Bruin sausje met kruiden
- Caramelsaus
- Caribische salsa
- Champignon-kaassaus
- Champignonsaus, meerdere recepten
- Champignonroomsaus
- Pikante champignonsaus
- Champignonroomsaus, meerdere recepten
- Chili salsa
- Chilisaus, meerdere recepten
- Groene chilisaus
- Scherpe Chileense saus
- Zoete chilisaus, meerdere recepten
- Chili-korianderdressing
- Chimichurri, meerdere recepten
- Chinese zoetzure saus, meerdere recepten
- Chocoladesaus
- Choronsaus
- Chunky salsa
- CHUTNEY'S
- Abrikozenchutney
- Ananaschutney, meerdere recepten
- Appelchutney
- Appel-perenchutney
- Auberginechutney
- Aubergine-tomaatchutney
- Bananenchutney
- Chutney
- Chutney met passie
- Chutney van kweepeer met abrikozen
- Dadelchutney
- Dadel tamarindechutney
- Dalchutney
- Druivenchutney
- Gemberchutney
- Groene chili-chutney
- Guavechutney
- Indiase pompoenchutney
- Kiwi-chutney
- Knoflookchutney
- Kokoschutney
- Komkommerchutney
- Verse komkommerchutney
- Korianderchutney
- Koriander munt kokoschutney
- Kruidige rode uienchutney
- Kumquatchutney
- Kweeperenchutney
- Limoenchutney
- Mangochutney, meerdere recepten
- Pittige mangochutney, meerdere recepten
- Rauwe mangochutney
- Scherpe mangochutney
- Zoete mangochutney
- Mango-vijgenchutney
- Mispelchutney
- Muntchutney, meerdere recepten
- Munt korianderchutney
- Perenchutney
- Pindachutney
- Pompoenchutney, meerdere recepten
- Pompoenchutney met kerrie, kokos en koriander
- Pompoen vijgenchutney
- Pruimenchutney, meerdere recepten
- Rabarberchutney
- Rode ui en rode wijnchutney
- Sinaasappelchutney
- Tamarindchutney
- Thakkali thokku
- Tomaat korianderchutney
- Tomaatchutney, meerdere recepten
- Tomatenchutney à la Emmy
- Tomaten sambalchutney
- Tomaten ui-chutney
- Ui-chutney, meerdere recepten
- Gedroogde vischutney
- Vijgenblad pompoenchutney
- Vuurrode chutney
- Wereldchutney
- Wortelchutney, meerdere recepten
- Yoghurtchutney
- Cider-karamelsaus
- Circassische saus
- Citroenwrongel, basisrecept
- Cocktailsaus, meerdere recepten
- Eenvoudige cocktailsaus
- Cognacsaus
- Cranberrydressing
- Cranberrysaus
- Cranberryportsaus
- Crijo-jo - Antilliaanse hete pepersaus
- Cumberland-rumsaus
- Cumberland-Cognacsaus
- Pittige curry saus
- DIPSAUZEN
- Arabische nootjesdip
- Artisjok met groene dip
- Aubergine dipsaus, meerdere recepten
- Avocadodip, meerdere recepten
- Bulgaarse uiendip
- Champignondip
- Dip-, fondue-, barbecue- en gourmetsaus
- Dukkah, meerdere recepten
- Frisse dipsaus, meerdere recepten
- Kaas-paprikadip
- Kip dipsaus
- Mexicaanse dipsaus, meerdere recepten
- Mayonaise met chilipoeder en dragon
- Mango - avocado dipsaus
- Mierikswortel-appel-dip
- Paprikadip
- Paprika feta- en aubergine sesamdip
- Gele paprika-muntdip
- Paprika walnootdip (Muhammara)
- Prei-dip
- 'Red devil'-dip
- Rodebieten-cashewdip
- Roquefort-uiendip
- Seven layer dip
- Soja-gember dipsaus
- Tomaten-chilidip
- Tuinbonendip
- Yoghurtdipsaus
- Dragonsaus, meerdere recepten
- Duivelsaus, meerdere recepten
- Ei-citroensaus, meerdere recepten
- Fonduesaus met cocktailvruchten
- Fondue/barbecue-sausje
- Schuimige frambozensaus
- Frankfurter groenesaus
- Franse dressing
- Franse kaassaus, sauce Mornay
- Franse uiensaus
- Gastric
- Gembersaus bij kip
- Zoetzure gembersaus, meerdere recepten
- Gember-pepersiroop
- Gribiche
- Griekse stoofvleessaus
- Groene kruidensaus - Mojo Verde
- Groene pepersaus
- Groene saus, meerdere recepten - Salsa verde
- Frankfurter groene saus
- Wilde groene saus
- Groentevelouté
- Guacamole, meerdere recepten
- Hoisinsaus
- Hollandaise saus, meerdere recepten
- Hollandaisesaus Beddington
- Rose Hollandaise saus
- Schuimige Hollandaise saus
- Hollandse saus
- Hongaarse Lecso
- Hongaarse saus
- Honing-lavendel-tijmsaus
- Honing-mosterddressing
- Honing-mosterdsaus
- Honing-tijmsaus, meerdere recepten
- Kaas-bieslooksaus
- Kaassaus, meerdere recepten
- Kaassaus met tomaat en witte wijn
- Eenvoudige kaassaus
- Franse kaassaus - sauce Mornay
- Pasta met kaassaus
- Kacangsaus - pinda- of satésaus, meerdere recepten, ook
- Kaneelsaus
- Kappertjes dressing
- Kappertjessaus
- Kebabsaus
- Kecapsaus, meerdere recepten
- Kecap manis
- Kerriesaus, meerdere recepten
- Romige kerriesaus
- Zachte kerriesaus
- Warme kerrie-roomsaus
- Kervelsaus
- Ketchup, meerdere recepten
- Paleo ketchup met rode biet
- Kha knoflooksaus
- Kipfiletsaus
- Knoflookmayonaise, meerdere recepten
- Knoflookrouille
- Knoflooksaus, meerdere recepten
- Knoflooksaus, superieur
- Knoflook-uiendip
- Komkommer-kruidensalsa
- Koriander knoflooksaus,
- Kormasaus met kokosmelk
- Koude mierikswortelsaus, meerdere recepten
- Krabsaladesaus
- Kruiden mierikswortelsaus
- Indonesische kruidenazijn
- Kruidenbotersaus
- Kruidenbotersaus met Mon Chou
- Laksapasta
- Lapsang Souchon saus
- Lax- och skaldjurssas - Zweedse zalm- en schaaldiersaus
- Lemon curd, basisrecept
- Gegrilde lente-uitjes met Romesco van geroosterde puntpaprika en amandelen
- Limoensaus
- Saus van linzen en geroosterde paprika voor over de pasta
- Macaroni / spaghetti / bruinebonensaus
- Madeirasaus, meerdere recepten
- Madeirasaus anders
- Madu dan cabe merah - Honing en rode chilisaus
- Maltezer saus
- Saus Marie Rose
- Marinarasaus
- Mashua- of knolcapucienvinaigrette
- Mayonaise, meerdere recepten
- Mayonaise, basisrecept
- Basilicum mayonaise
- Gembermayonaise
- Gembermayonaise
- Melksaus
- Mierikswortelcrème
- Koude mierikswortelsaus, meerdere recepten
- Mispelchutney
- Mispelsaus met appelsap
- Mojo picén - Pittige rode saus
- Mokkasaus
- Mosterdsaus, meerdere recepten
- Mosterdsaus, zacht
- Frisse mosterdsaus met wijn en sjalot
- Fijne mosterdsaus
- Romige mosterdsaus
- Mousselinesaus, meerdere recepten
- Mosterdjus
- Pittige salsa
- Paddestoelensaus, meerdere recepten
- Paleo ketchup met rode biet
- Pangsit saus
- Paprikasaus, meerdere recepten
- Passata, meerdere recepten
- Pastasaus met courgette, tomaat en basilicum
- Pastasaus met pompoen
- Pastasaus met spinazie en kaas
- Pastasaus van linzen en geroosterde paprika
- Pastasaus met trostomaten en groenselderij
- Pastasaus van warmoes
- Pastasaus van zoete aardappel
- 'Slanke' pastasaus
- Pepersaus
- Pepersausje
- Groene pepersaus
- Scherpe pepersaus (rouille)
- Peper-roomsaus
- Vlammende pepersaus
- Périgueux saus
- Peterseliesaus
- Piccalilly
- Pikant maar toch zacht sausje
- Pikante saus
- Pindasaus, meerdere recepten
- PESTO'S
- Tamme kastanjepesto
- Daslook pesto
- Dragonpesto
- Groene basilicumpesto
- Groene aspergespesto
- Groene pesto
- Pesto, meerdere recepten
- Pestosaus
- Pesto perfecto! Zelf pesto maken doe je zo
- Pesto van groene peulvruchten, citrus rasp en dille
- Pesto van rucola met walnoten en balsamicocrème
- Peterselie-rozemarijnpesto
- Pistachepesto
- Pistou, meerdere recepten
- Sinaasappelpesto
- Walnootpesto
- Weegbree pesto
- Wilde lentepesto
- Zevenbladpesto
- Zuringpesto
- Pico de gallo - 'Hanenbek' salsa
- Pindasaus, meerdere recepten
- Pittige saus
- Pizzaïolasaus
- Poivrade sauzen
- Pompoenchutney met kerrie, kokos en koriander
- Pompoenketchup
- Portsaus, meerdere recepten
- Prei-roomsaus
- Prei-vinaigrettesaus
- Provençaalse tomatensaus
- Pittige pruimensalsa
- Rabarbersaus
- Ragu (echte Bolognese)
- Red hot saus
- Reductiesauzen
- Remouladesaus
- Vega tofu-remoulade
- Ricotta-rucolasaus met cocktailtomaten
- Rode biet in mierikswortel-kokossaus
- Rode pepersaus, meerdere recepten
- Rode pesto, meerdere recepten
- Rode portsaus
- Mexicaanse rode saus
- Kruidige rode uienchutney
- Rode wijn-kaneelsaus
- Rode wijnsaus, meerdere recepten
- Romescosaus, meerdere recepten
- Room-pepersaus met spekjes
- Roomsaus
- Roux
- Rozebottelsaus
- SALSA’S
- Salsa “Linzano”, meerdere recepten
- Salsa saus
- Salsa van avocado
- Salsa verde, meerdere recepten - Groene saus
- Dikke salsa
- Pittige pruimensalsa
- SAMBAL'S
- Maleisische sambal
- Sambal badjak, meerdere recepten
- Sambal bawang
- Sambal brandal, meerdere recepten
- Sambal oelek
- Sambal rudjak, meerdere recepten
- Sambal trassi
- Tomatensambal
- Sambal boontjes
- Sambal goreng
- Sambal goreng ati
- Sambal goreng ati-ati
- Sambal goreng ati ayam
- Sambal goreng ayam
- Sambal goreng babi
- Sambal goreng babi cabé
- Sambal goreng bruine bonen
- Sambal goreng buncis
- Sambal goreng dadar
- Sambal goreng dadar telor
- Sambal goreng daging
- Sambal goreng dendeng
- Sambal goreng ebbie
- Sambal goreng eieren in de frituur
- Sambal goreng godok
- Sambal goreng hati
- Sambal goreng kacang
- Sambal goreng kapri
- Sambal goreng kentang
- Sambal goreng kol - Sambal goreng van spitskool
- Sambal goreng tempé
- Sauce vierge
- Saus Anglaise
- Saus Breton
- Saus Dieppoise
- Saus bolognese
- Saus Hollandaise, meerdere recepten
- Saus Marie Rose
- Saus van borlottibonen, salie en rozemarijn
- Saus van olijfkomkommer en garnalen
- Saus van verse tomaten
- Saus van wilde paddestoelen
- Saus van zoete aardappel
- Saus voor kipfilet
- Saus voor krabsalade
- Scherpe Chileense saus
- Sausje voor bij de vis
- Sherrysaus
- Sinaasappel-Parmezaanvinaigrette
- Sinaasappelsaus
- Sint-Hubertus saus
- Sjalotjessaus
- Sjalot-kappertjesdressing
- Vlaamse slasaus
- Sofrito
- Sojasaus
- Soja-gember dipsaus
- Spaanse sauzen , meerdere recepten
- Spaghettisaus, meerdere recepten
- Spaghettisaus met balletjes gehakt
- Spaghetti / macaroni / bruinebonensaus
- Speksaus
- Spinazie-pestosaus met pasta
- Spinaziesaus met ricotta en ham
- Sriracha, Vietnamese rode peperpasta
- Stroganoffsaus, meerdere recepten
- Tapenade, meerdere recepten
- Tartaarsaus, meerdere recepten
- Tempurasaus
- Texicana Salsa
- Tomatenbasilicumsaus
- Snelle tomaten-gembersaus
- Tomatenketchup, meerdere recepten
- Tomatensaus, meerdere recepten
- Tomatensaus, meerdere recepten
- Tomatensaus met gehakt (slowcooker)
- Tomatensaus met koriander
- Gebonden tomatensaus
- Geroosterde_tomatensaus
- Gewone tomatensaus
- Hete tomatensaus, meerdere recepten
- Thaise tomatensaus
- Zomerse tomatensaus
- Tomaten-carbonarasaus
- Tonkatsu saus
- Turkse knoflooksaus
- Turkse tomatensaus - Antep ezmesi
- Ultieme basistomatensaus
- Tzatziki
- Tzatziki met radijs
- Vanillesaus, meerdere recepten
- Vanillesaus met vruchtenpuree
- Luchtige vanillesaus
- Velouté sauzen
- Veloutésaus met liaison
- Vier kazensaus
- Vissauzen, test van Onno Kleyn
- Een saus bij vis
- Sausje voor bij de vis
- Klassieke vissaus
- Eenvoudige vruchtensaus
- Vijf minutensaus
- Walnoot mayonaise
- Walnoot roomsaus
- Walnoot salsa
- Whisky-cocktailsaus
- Wilde groene saus
- Eenvoudige wildsaus
- Witte basissaus
- Witte groentesaus
- Rode wijnsaus, meerdere recepten
- Witte wijnsaus, meerdere recepten
- Zoete witte wijnsaus
- Yoghurtdressing met bieslook
- Yoghurtsaus, meerdere recepten
- Yoghurt mosterdsaus
- Zachte wortel-pompoensaus
- Zalm-tomatensaus
- Zevenbladpesto
- Zigeunersaus
- Saus van zoete aardappel
- Zoete biersaus met perenstroop en spekjes
- Zoete chilisaus, meerdere recepten
- Zoetzure saus, meerdere recepten
- Chinese zoetzure saus, meerdere recepten
- Zoetzure gembersaus, meerdere recepten
- Zomerse tomatensaus, meerdere recepten
- Zweedse zalm- en schaaldiersaus - Lax- och skaldjurssas
- Zuringpesto
- Zuringsaus
- Zuringsaus met vermout
Voor het laatst bijgewerkt op: