Zuurkoolsalade - I

  • 2 appels
  • 500 g rauwe of gekookte zuurkool
  • sjalotje, uitje of fijngesnipperde bieslook

Schil de appels en snij ze in blokjes.
Meng ze door de zuurkool.
Maak de salade aan met een slasaus waarin het sjalotje, uitje of fijngesnipperde bieslook is verwerkt.

Variaties
Zuurkool met paprika
Zuurkool met tomaat (en ham, bacon, of kaas)
Zuurkool met biet (en appel)
Zuurkool met geraspte wortel
Zuurkool appel en rozijnen
Zuurkool met druiven

Bron: Loverendale


Zuurkoolsalade - II

  • 250 g zuurkool
  • 1 rode, zoete appel
  • ongeveer 150 g clementine
  • 1 eetl. rozijnen
    • voor de saus
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 theel. mosterd
  • 2 eetl. yoghurt of viili

Meng mayonaise, yoghurt en mosterd.
Snij de appel in stukjes.
Meng appel, zuurkool, clementine, rozijnen en saus.
Schik deze zuurkoolsalade op een bed van groene sla en garneer met een paar appelpartjes.

Bron: Velt 1998
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug