Zomerse salade met kokosvlokken

Zomerse salade met kokosvlokken

  • 2 handenvol sla
  • 6 abrikozen
  • 1 rol geitenkaas
  • 1 handvol kokosvlokken
  • 2 eetl. kokosolie, verwarmd/vloeibaar
  • 2 eetl. sinaasappelsap
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 snuifje zout
  • 1 snuifje peper

Was de slabladeren, laat ze uitlekken en schik ze op de borden.
Ontpit de abrikozen en snijd ze in vieren.
Snijd de geitenkaas in plakjes en schik ze samen met de abrikozen op de slabladeren.
Rooster de kokosvlokken in een koekenpan (zonder olie toe te voegen) tot ze goudbruin zijn en strooi ze over de salade.
Meng voor de dressing de kokosolie, sinaasappelsap, citroensap, zout en peper goed door elkaar.
Giet de dressing over de salade en versier met de geroosterde kokosschilfers.

Bron: Dr. Goerg

Terug