Zomerse linzensalade

Zomerse linzensalade

voor 2 personen

  • 200 g linzen
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bosje basilicum
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. azijn
  • 2 bosuitjes
  • stukje komkommer
  • 1 bosje radijs

Was de linzen.
Pel de ui en snijd hem klein.
Kook de linzen met de ui in ruim water in ca. 35 minuten gaar.
Laat de linzen met ui uitlekken en afkoelen.
Maak tomaten, paprika, knoflook en basilicum schoon.
Snijd de tomaten en paprika in stukken.
Pureer de tomaten met paprika, knoflook, basilicum, olie en azijn met de staafmixer tot een saus.
Voeg eventueel 1 à 2 eetlepels water toe.
Maak de rest van de groente schoon.
Snijd de bosuitjes in ringen, komkommer in blokjes en radijs in plakjes.
Meng de saus en de groente door de linzen.
Maak de salade op smaak met eventueel nog wat azijn en peper.

Basilicum over?

Bron: Voedingscentrum

Terug