voor 2 personen
|
|
Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
Bestrooi de karbonades met peper.
Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
Houd de helft van de basilicum apart.
Vul de kruiden aan met rucolasla en spinazie tot een royale portie groente.
Was de kruiden, de rucola en de spinazie.
Verwijder van de spinazie de steeltjes.
Schud alles zo droog mogelijk.
Scheur grote stukken wat kleiner en knip de bieslook klein.
Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
Was het stuk komkommer en rasp het grof.
Meng de groente met de kruiden.
Neem de karbonades uit de pan.
Giet 7½ cl water in de pan en roer het aanbaksel los van de bodem.
Laat de jus even koken.
Pureer de achtergehouden basilicum met de pijnboompitten en de olijfolie tot een saus.
Meng dit met wat azijn net voor het eten luchtig door de salade.
Geef er de aardappelen en het vlees met de jus bij.