Zomerse geroosterde tomatensalade

Zomerse geroosterde tomatensalade

  • 400 g cannellini bonen
  • 2 blikken tonijn. op olie
  • 2 eetl. citroensap
  • 8 takjes platte peterselie
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper & zout
  • 1 kg San Mazzo tomaat

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de tomaten en leg ze op een bakplaat.
Bestrooi ze met peper en (zee)zout en schenk er 1 eetlepel olijfolie over.
Laat de bonen en tonijn uitlekken in een vergiet.
Hak de peterselie fijn.
Rooster de tomaten in 20 minuten in de oven gaar.
Roer intussen een dressing van de rest van de olijfolie met het citroensap en breng op smaak met peper en (zee)zout.
Leg de geroosterde tomaten op een platte schaal.
Verdeel de bonen en de tonijn over de tomaten.
Schenk de dressing erover en garneer met de gehakte peterselie.

Tip
Ook lekker met kikkererwten!

San Mazzo tomaat over?

Bron: Verse oogst

Terug