Zomerse couscoussalade

  • 1 grote rode paprika
  • 200 g prinsessenboontjes
  • 150 g maïskorrels
  • 4 eetl. gare linzen
  • 1 middelgrote rode ui
  • 4 hardgekookte eieren
  • 2 koppen couscous
    • voor de saus:
  • ca. 2 eetl. mayonaise
  • 4 eetl. vinaigrette
  • 1 eetl. mosterd
  • eventueel peper en een mespunt cayennepeper

Maak de groenten schoon.
Kook of stoom de prinsessenboontjes beetgaar en laat ze afkoelen.
Overgiet de couscous met kokend water (ongeveer 3 koppen water) en laat met een deksel op de schaal het water intrekken.
Verdeel de gare boontjes in kleinere stukjes.
Snipper de ui en snij de paprika fijn.
Snij de eieren in plakjes.
Meng alle ingrediënten en breng op smaak met de dressing en eventueel wat extra kruiden.

Bron: Velt 1998
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug