Zoetzure wintersalade - I

vegetarisch, voor 2 personen

  • 200 g witte kool
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 bosui
  • 1 eetl. olie
  • 1 eetl. kejap manis
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 1 theel. suiker
  • ½ theel. vijfkruidenpoeder
  • citroensap

Maak de groente schoon.
Snijd de kool in smalle repen, de bleekselderij in boogjes, de wortel in staafjes en de bosui in ringen.
Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de groente 4 minuten.
Voeg de kecap, balsamicoazijn, suiker en vijfkruidenpoeder toe.
Laat de groente afkoelen en maak hem op smaak met peper en wat citroensap.

Menusuggestie
Lekker met een karbonade en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum


Zoetzure wintersalade - II

Zoetzure wintersalade

voor 2 personen

  • stuk witte kool, 250 g
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 kleine winterwortel
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetl. olie
  • 1 eetl. sojasaus met minder zout of kecap manis
  • 2 eetl. (balsamico)azijn
 
  • 1 theel. suiker
  • ½ theel. vijfkruidenpoeder
  • 6 aardappelen
  • 200 g varkensfilet
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • peper

Maak de groente schoon.
Snijd de kool in smalle repen, bleekselderij in boogjes en wortel in staafjes.
Snijd de bosuitjes in ringen.
Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de kool, bleekselderij en wortel 4 minuten.
Voeg de helft van de bosui, sojasaus, balsamicoazijn, suiker en vijfkruidenpoeder naar smaak toe.
Laat de groente afkoelen.
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20 à 25 minuten gaar.
Snijd het vlees in repen of blokjes.
Bak het vlees in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
Bak de laatste minuut de rest van de bosui mee.
Maak het vlees op smaak met een beetje vijfkruidenpoeder en peper.
Serveer het vlees en de aardappelen bij de salade.

Bleekselderij over?

Terug