Slaatje van zeeduivel met prosciutto

zeeduivel_prosciutto (2K)

  • 800 g zeeduivelfilet
  • 8 plakjes prosciutto
  • 125 g Mozzarella
  • 150 g rucola
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • ½ bosje basilicum
  • 50 g Parmezaanschilfers
  • olijfolie
  • 100 g zongedroogde tomaten op olie
  • 1 eetl. kappertjes
  • ½ bosje basilicum
  • 1 theel. harissa
  • peper
  • zout

Hak de zongedroogde tomaten, de kappertjes, half bosje basilicum en de harissa fijn in een blender.
Voeg in een straaltje 1 dl olijfolie toe voor een smeuïge tapenade.
Kruid met peper en zout.
Verdeel de zeeduivelfilet in 4 stukken.
Snij de Mozzarella in fijne plakjes.
Leg 2 prosciuttoplakjes licht overlappend naast elkaar.
Leg er een stuk vis en een vierde van de mozzarella op.
Vouw de prosciutto dicht en steek vast met een houten prikkertje.
Maak zo 4 rolletjes.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bak in een pan de rolletjes rondom aan in 1 eetlepel olijfolie.
Laat ze 10 minuten verder garen in de oven.
Klop 3 eetlepels olijfolie, 1,5 eetlepel citroensap, peper en zout tot een luchtige vinaigrette.
Vermeng de gespoelde rucola, de gehalveerde kerstomaatjes en het andere halve bosje basilicum en meng er de vinaigrette door.
Snij de visrolletjes in 3 à 4 plakjes.
Verdeel de salade en de visplakjes over 4 borden.
Werk af met de Parmezaan.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug