Zachte broccolisalade

broccolisalade.jpg

voor 2 personen

  • 400 g broccoli, in stukjes
  • 1 ui, in fijne ringen
  • 2 tomaten, ontveld en in stukjes
  • 100 g feta, in kleine stukjes
  • evt. ½ potje maïskorrels of gekookte kikkererwten
    • dressing
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. (wijn)azijn
  • 1 tot 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 eetl. diksap
  • basilicum (liefst vers) en/of 1 eetl. groene pesto
  • peper en zout, naar smaak

Kook de broccoli in een pan met water en een snufje zout in 5 minuten beetgaar.
Giet het kookvocht af en gebruik dit eventueel voor een soep of saus.
Meng de stukjes tomaat, feta en ui met de iets afgekoelde broccoli en giet er de dressing overheen.
Voeg naar wens maïs of kikkererwten toe.
Schep de broccoli een paar maal voorzichtig om en laat de dressing er een kwartier intrekken.
Serveer de salade met een lichte soep en geroosterd brood of als groente bijgerecht.

Bron: Odin recepten

Terug