Wortelsalade met limabonen en tahindressing

Wortelsalade met limabonen en tahindressing

voor 2 personen

  • 1 winterwortel
  • ½ ui
  • ½ rode paprika
  • 2 takjes platte peterselie
  • 2 takjes koriander
  • 1 blikje limabonen of grote witte bonen, uitlekgewicht ca. 100 g
  • ½ citroen
  • 1 eetl. tahin, zonder zout
  • 1 eetl. olijfolie
  • ½ theel. gemalen komijn
  • zwarte peper

Schraap de wortel en snijd hem in grove schuine stukken.
Kook de wortelstukken in 8 minuten beetgaar en laat ze afkoelen.
Snijd de ui en paprika in kleine blokjes.
Was de peterselie en koriander en snijd of knip ze fijn.
Spoel de limabonen af in een zeef en laat ze uitlekken.
Meng de groente en kruiden door de bonen.
Boen de citroen goed schoon en rasp een kwart van de schil.
Maak een dressing van de tahin, de olijfolie, een beetje citroensap, de schil van de citroen, komijn en zwarte peper.
Meng de dressing door de salade.

Paprika over?

Citroen over?

Bron: Voedingscentrum

Terug