Wortelsalade - I

voor 2 personen

  • 3 eetl. rozijnen
  • 10 cl appelsap
  • 1 eetl. citroen
  • 1 theel. mosterd
  • 400 g wortelen
  • 1 kleine appel

Was de rozijnen en week ze ½ uur in het appelsap met citroensap.
Giet de rozijnen in een zeef en vang het vocht op.
Maak van het vocht met de mosterd een dressing.
Schrap de wortelen en rasp ze grof.
Schil de appel en rasp hem grof.
Meng alles door elkaar.

Menusuggestie
Lekker met een rundersaucijs en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum


Wortelsalade - II

wortelsalade (4K)

  • 3 wortelen
  • 2 rode ajuinen
  • 6 tal radijsjes
  • een handvol bieslook
  • peper
  • rozemarijn
  • zeezout
  • azijn
  • sesamolie
  • een scheut honing

Snij de wortelen in mooie ringen met de mandoline.
Ajuin in ringen snijden met de mandoline.
Radijsjes in julienne snijden.
Bieslook fijn snijden.
Meng de groenten kruiden naar smaak, honing, olie en een beetje azijn eronder mengen.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug