Wortels met yoghurt en granaatappelpitten

Wortels met yoghurt en granaatappelpitten

  • 2 winterwortels of
    ca. 16 dunnere zomerwortels (bospeen), totaal zo’n 500 g
  • 30 blaadjes verse munt
  • ½ l Turkse yoghurt
  • 1 teen knoflook, uit de knijper
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper & zout
  • optie: zaden/pitjes van 1 granaatappel

Snijd de wortels met de mandoline tot fijne repen.
Of de bospeen in dunne plakjes.
Rol de muntblaadjes op en snijd ze tot fijne reepjes.
Roer wortel, een deel van de yoghurt, munt, knoflook en olie door elkaar.
Naar eigen oordeel meer yoghurt erbij doen.
Breng op smaak met peper en zout.
Strooi de granaatappelzaden erover.

Notities
Goed bij gebakken of geroosterd vlees. Toch maar winterpenen op de mandoline in reepjes maken. Dat moet nog lekkerder zijn.

Bron: Volkskrant, 1e helft mei 2007
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug