Wortel- en courgettesalade

Wortel- en courgettesalade

  • 4 grote wortelen
  • 4 courgettes
  • ½ theel. gemalen komijn
  • ½ theel. paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. honing
  • sap van een citroen
  • 5 eetl. olijfolie, of arganolie
  • 1 bos verse koriander
  • 1 blikje voorgekookte kikkererwten
  • 2 theel. Râs-el-Hânout kruidenmengsel
  • 2 eetl. sesamzaad
  • zout
  •  
    • voor de saus dip
  • 100 g yoghurt
  • 3 eetl. tahini (sesampasta)
  • ½ citroen, sap + schil

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Gebruik een spiraalsnijder om geschilde wortelen en courgettes te verwerken tot lange groentespaghetti.
Als u geen spiraalsnijder hebt, kunt u ook een rasp of dunschiller gebruiken.
Dep de courgettespaghetti met keukenpapier om overtollig vocht te verwijderen.
Roer in een grote kom olie, citroensap, honing, komijn en paprikapoeder met de geperste knoflook, zout en de helft van de koriander door elkaar.
Voeg de groentespaghetti toe, schep om en zet de kom opzij.
Haal de kikkererwten uit het blik, was ze, droog ze goed af en spreid ze uit op een bakplaat.
Voeg een beetje olijfolie, Râs-el-Hânout, chilivlokken (optioneel) en zout toe.
Plaats dan in de voorverwarmde oven.
Schud de kikkererwten tijdens de baktijd van 30 tot 40 minuten een- of tweemaal om zodat ze gelijkmatig bruin worden.
De kikkererwten zijn gaar als ze knapperig en goudbruin zijn.
Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder vetstof gedurende ongeveer een minuut.
Meng vervolgens de kikkererwten en groenten door elkaar en voeg de geroosterde sesamzaadjes en de resterende koriander toe.

Serveer met een saus dip
Meng yoghurt, sesampasta (tahini) en citroensap en zout licht.
Rasp de citroenschil erover.

Bron: kraut &rüben

Terug