Witte koolsalade - I

  • 1 witte kool
  • 6 eetl. azijn
  • 1 eetl. grove mosterd
  • vers gemalen peper
  • 2 eetl. neutrale olie
  • 1 ui
  • 1 eetl. witte basterdsuiker
  • zout

Kool schaven, in een vergiet met zout bestrooien en doorkneden, tot hij zacht en 'glazig' wordt.
In een vergiet met koud water het zout eraf spoelen en laten uitlekken.
De ui in halve ringen snijden.
Van de azijn, olie, mosterd en suiker een dressing kloppen.
Kool en dressing goed mengen, ui er doorheen doen en proeven.
Zuur of zoet toevoegen.
Smaken even in de koelkast aan elkaar laten wennen.

Gepubliceerd door: PM3 Receptensite


Witte koolsalade - II

voor 2 personen

  • 2 eetl. rozijnen
  • 400 g witte kool
  • 1 theel. karwijzaad
  • citroensap
  • 2 eetl. slasaus (25% olie)

Was de rozijnen en laat ze goed uitlekken.
Maak de kool schoon en schaaf of snijd de kool in fijne reepjes.
Kneus met de achterkant van een lepel of in een vijzel het karwijzaad een beetje.
Maak een dressing van citroensap, de slasaus, het karwijzaad en een beetje peper.
Schep de dressing en de rozijnen door de kool.
Meng het geheel goed.
Laat de kool afgedekt op een koele plaats tenminste 1 uur staan om de kool wat zachter te laten worden.

Menusuggestie
Lekker met vegetarische roerbakreepjes en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum


Witte koolsalade - III

Wittekoolsalade

  • 500 g witte kool, in dunne reepjes
  • 2 wortels, geraspt
  • 1 appel, in kleine blokjes
  • 20 walnoten, in stukjes
  • eventueel handje rozijnen
  • eventueel 10 stengels bieslook, fijn gesneden
    • voor de dressing
  • 3 eetl. citroensap
  • 9 eetl. olijfolie extra vierge
  • 1 theel. kummel
  • versgemalen zwarte peper

Meng alle ingrediƫnten voor de salade met uitzondering van de walnoten.
Vermeng de ingrediƫnten voor de dressing.
Giet de dressing over de salade.
Garneer op het laatste moment met de noten.
Als de salade wordt meegenomen: houd de dressing en noten apart.

Tip
Garneer naar wens met bijvoorbeeld rozijnen en/of bieslook.

Bron: Eatzo

Terug