Witte bonensalade met peultjes en radijs

Witte bonensalade met peultjes en radijs

  • 150 g peultjes
  • 1 blik of pot witte bonen, limabonen of reuze bonen, uitlekgewicht ca. 400 g
  • 1 stengel bleekselderij
  • 150 g kerstomaatjes
  • 1 bos radijs
  • 5 olijven
  • citroensap of azijn
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper
  • 1 handje walnoten

Maak de peultjes schoon en halveer ze.
Kook de peultjes in een bodempje water in 3 minuten gaar.
Laat ze afkoelen.
Spoel de bonen in een zeef onder de kraan af en laat ze uitlekken.
Maak de bleekselderij, de tomaatjes en de radijs schoon.
Snijd de bleekselderij in smalle reepjes, halveer de tomaatjes en snijd de radijs in vieren.
Snijd de olijven in plakjes.
Maak een dressing van wat citroensap, de olijfolie en wat peper.
Meng de dressing, de olijven en de groente door de bonen en laat dit op een koele plaats een half uur staan.
Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade.

Olijven over?

Bron: Voedingscentrum

Terug