Witte bonensalade met citroen en koriander

voor 2 personen

  • 1 à 2 kleine blikken witte bonen, limabonen of reuze bonen
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 eetl. olie
  • ½ theel. gemalen komijn (jintan)
  • ½ theel. gemalen koriander (ketoembar)
  • 6 takjes koriander
  • 250 g kerstomaatjes
  • (ijsberg)slabladen

Laat de bonen uitlekken.
Boen de citroen goed schoon en rasp wat van de schil af.
Pers de citroen uit.
Maak de ui en de bleekselderij schoon.
Snijd de ui in halve ringen en de bleekselderij in smalle reepjes.
Maak een dressing van citroensap, de olie, de komijn, de koriander, wat peper en zout en eventueel een mespunt suiker.
Meng de dressing, de ui en de bleekselderij door de bonen en laat dit op een koele plaats een half uur intrekken.
Was de koriander en de tomaatjes.
Snijd de koriander in reepjes en halveer de tomaatjes.
Meng de groente door de bonen.
Bedek een schaal met gewassen slabladen en schep de bonensalade er op.

Bron: Voedingscentrum

Terug