Witlofsalade met sinaasappel - I

Witlofsalade met sinaasappel

  • 4 grote pijlen witlof
  • 2 sinaasappels
  • 2 ajuinpijpjes
  • 2 rode sjalotjes
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • fijn gemalen koriander
  • fijn gemalen mosterdzaad
  • gemalen zwarte peper

Witlof fijn snijden.
Ajuinpijpjes in ringen snijden.
Sjalotjes in ringen snijden.
Sinaasappels de schil verwijderen en tussen de vliesjes het vruchtvlees verwijderen, vang het vocht op en pers de sinaasappels uit.
Mayonaise met het sap van de appelsien, honing en kruiden mengen.
Meng dit onder de frisse groenten en fruit.
Serveer deze salade zeer fris.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij


Witlofsalade met sinaasappel - II

Witlofsalade met sinaasappel

voor 2 personen

  • 1 sinaasappel
  • 1 eetl. yoghurt
  • 1 eetl. slasaus, 25% olie
 
  • 1 dunne winterwortel
  • 3 kleine of 2 grote struikjes witlof

Schil de sinaasappel dik.
Snijd de sinaasappel in plakken en snijd de plakken in stukjes.
Vang het sap op.
Maak een dressing van het sinaasappelsap, de slasaus en de yoghurt.
Maak de wortel schoon en rasp hem grof.
Was de struikjes witlof en snijd een stukje van de onderkant.
Snijd de struikjes in smalle repen.
Meng er direct de dressing door tegen het verkleuren.
Meng de stukjes sinaasappel en de geraspte wortel door het witlof.

Sinaasappel over?

Bron: Voedingscentrum

Terug