per persoon
|
|
Rooster de gepelde pindanoten in een pan.
Gebruik hiervoor geen vetstof.
Maal de pindanoten grof met een keukenrobot of plet ze in een stamppot.
Snijd de muntblaadjes in fijne reepjes.
Meng de ingrediënten voor de vinaigrette van vissaus.
Doe het limoensap en de rietsuiker in een kom.
Meng tot alle suiker is opgelost.
Voeg dan de vissaus, knoflook en Spaanse peper toe en meng goed.
Neem een slakom en meng het witlof, munt en de vinaigrette van vissaus voorzichtig onder elkaar.
Opmerking
Serveer de salade op een bord of in een kom en werk af met de gemalen pindanoten. Je kan ook in stukjes gestoomde of gekookte kip, de restjes van gebraden kip, gekookte en gestoomde scampi of carpaccio van rundvlees bij de salade doen. Heerlijk fris.
Meer infomatie over witlof kan je vinden op Witloof van bij ons.