Witlofsalade met sinaasappel, walnoot en feta

  • 2 grote sinaasappels (of 3 bloedsinaasappels)
  • 3 struikjes witlof,
    zonder de buitenste bladeren, bladeren losgemaakt of in stukjes van 2 cm
  • ongeveer 20 g plaate peterselie, alleen de blaadjes
  • 1 eetl. verse oreganoblaadjes, grofgehakt
  • halve kleine rode ui, in zo dun mogelijke ringen
  • 100 g feta
  • 150 g walnoothelften
  • 50 g vettige zwarte olijven
    • voor de dressing:
  • 1 eetl. rodewijnazijn
    (met een mespunt suiker als hij erg zuur is)
  • 4 eetl. extra vergine olijfolie
  • zout & peper

Klop voor de dressing de azijn en olie tot een emulsie en breng op smaak met peper en zout.
Snijd met een klein scherp mes, bij voorkeur gekarteld, de schil en alle wiite onderschil van de sinaasappels.
Houd de sinaasappel heel en snijd deze in plakken van ongeveer 1 cm.
Leg de plakken sinaasappels in een grote kom.
Voeg de witlof toe met de peterselie, oregano en ui en schenk de dressing erover.
Meng alles goed.
Verkruimel de feta erover em strooi de walnoten en olijven erover.

Bron: Bourgondië

Terug