|
|
Boen de limoen goed schoon.
Snijd er wat dunne schilletjes af en pers de limoen uit.
Schil het stukje gember en rasp het.
Wrijf 6 halve walnoten fijn.
Verwarm de olie in een steelpan en bak hierin de rest van de walnoten.
Voeg de poedersuiker toe en verwarm het geheel tot alle walnoten een suikerlaagje hebben.
Pas op dat de noten niet te donker worden.
Schep de noten uit de pan.
Roer voorzichtig 2 eetlepels water met het limoensap, wat limoenschil en de geraspte gember in de pan.
Voeg de fijngemaakte walnoten toe en roer dit tot een dressing.
Maak de dressing op smaak met wat peper.
Maak de groente schoon.
Laat de veldsla goed uitlekken.
Snijd de witlof fijn.
Meng de groente en schep de dressing er door.
Verdeel het over 4 bordjes.
Strooi de walnoten en nog wat limoenschilletjes over de salade.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht gevulde vleesrolletjes met sjalotjes, rode kool met cranberries en aardappelkoekjes.