Watermeloensalade met tonijn

Watermeloensalade met tonijn

  • 6 eetl. rode wijnazijn
  • 1 komkommer, in de lengte gehalveerd en in plakjes
  • 2 kleine rode uien, in halve dingen
  • 2 blikjes tonijnmoot met olijfolie
  • 100 g feta, in kleine blokjes
  • 15 g verse basilicumblaadjes, grof gescheurd
  • ½ watermeloen, in kleine stukjes
  • handvol Kalamata olijven pitloos, potje
  • peper & zout
  • geroosterd brood, voor erbij

Vermeng de azijn door de komkommer en rode ui en zet afgedekt weg tot gebruik.
Laat de tonijn uitlekken maar vang 2 eetlepels van de olie op voor de dressing.
Schep de tonijn, de opgevangen olie, feta, basilicum, watermeloen en olijven voorzichtig door het komkommer-uimengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer met geroosterd brood.

Bron: Ekoplaza

Terug