|
|
Snij de rode biet zo dun mogelijk met een mandoline of scherp mes en doe ze in een kleine kom.
Snij witte biet en doe in een aparte kom.
Doe in elke kom met zout & peper, 1 eetlepel citroensap en ½ theelepel citroenzout.
Schud het door elkaar en laat gedurende tenminste 10 minuten marineren.
Zet crème fraîche in een kleine serveerkom.
Voeg de mierikswortel, 2 eetlepels citroensap en 1 theelepel citroenschil toe.
Breng op smaak met zout & peper en zet het opzij.
Doe de waterkers in een saladeschaal of servieschotel.
Rangschik de gekruide bietjesplakken over de waterkers en giet de eventuele resterende citroensap erover.
Verdeel de radijschijfjes over de salade en garneer met kwartjes of gehalveerde eieren.
Strooi ietsje zout over de salade.
Serveer de mierikswortelcrème apart en voeg een lepel toe aan elke portie.