Warme wintersalade met noten

Warme wintersalade met noten

  • 400 g aardappelen
  • stuk knolselderij
  • 1 dunne winterwortel
  • 2 gare rode bietjes
  • 1 bosuitje
  • 1 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • 3 ansjovisfilets
  • 1 perssinaasappel
  • azijn
  • peper
  • kaneel
  • 50 g walnoten

Schil de aardappelen en snijd ze in partjes of blokjes.
Maak de groente schoon.
Snijd knolselderij, wortel en bietjes in repen.
Snijd het bosuitje in ringen.
Kook de partjes aardappel enkele minuten in weinig water.
Voeg de knolselderij en de wortel toe en kook alles net gaar.
Warm de bietjes kort mee.
Verwarm de olie en fruit hierin de ringen bosui zacht.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
Voeg de stukjes ansjovis bij de bosui en laat de ansjovis in de olie smelten.
Pers de sinaasappel uit en roer het door de ansjovis.
Giet de aardappelen en groente af en meng er de warme dressing door.
Maak het gerecht op smaak met wat azijn, peper en kaneel.
Breek de walnoten grof en strooi ze er over.

Aardappelen over?

Bron: Voedingscentrum

Terug