Warme wintersalade

voor 2 personen

  • 400 g aardappelen
  • stuk knolselderij
  • 1 dunne winterwortel
  • 2 gare rode bietjes
  • 1 bosuitje
  • 1 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. kappertjes
  • 3 ansjovisfilets
  • 4 eetl. sinaasappelsap
  • azijn
  • mespunt kaneel

Schil de aardappelen en snijd ze in partjes of blokjes.
Maak de groente schoon.
Snijd de knolselderij, de wortel en de bietje in repen.
Snijd het bosuitje in ringen.
Kook de partjes aardappel enkele minuten in weinig water.
Voeg de knolselderij en de wortel toe en kook alles net gaar.
Warm de bietjes kort mee.
Verwarm de olie en fruit hierin de ringen bosui zacht.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
Voeg de stukjes ansjovis en de kappertjes bij de bosui en laat de ansjovis in de olie smelten.
Roer er het sinaasappelsap door.
Giet de aardappelen en groente af en meng er de warme dressing door.
Maak het gerecht op smaak met wat azijn, peper en kaneel.

Menusuggestie
Lekker met geroerbakte reepjes varkensschnitzel.

Bron: Voedingscentrum

Terug