Warme salade met zongedroogde tomaten

voor 1 persoon

  • 50 g bulghur of ander graan
  • 15 cl groentebouillon
  • 1 kleine rode paprika in vieren gesneden
  • 1 kleine aubergine in de lengte gesneden
  • 50 g kastanjechampignons doormidden gesneden
  • 2 theel. olijfolie
  • 2 artisjokharten uit blik doormidden gesneden
  • 2 zongedroogde tomaten uitgelekt en in stukjes gehakt
  • een paar zwarte olijven
  • 1 eetl. wijnazijn
  • verse basilicumblaadjes

Verwarm de oven voor op 170 °C.
Laat de bulghur circa 30 minuten weken in de groentebouillon.
Giet af, breng de bulghur over naar een ovenvaste schaal, dek af met aluminiumfolie en zet in de oven.
Breng met een kwast wat olijfolie aan op de paprika, aubergine courgette en champignons.
Leg de groenten circa 10 minuten onder de grill tot ze aan beide zijden mooi bruin zijn.
Leg de artisjokharten er na 8 minuten bij.
Haal de bulghur uit de oven en schik de groenten erop.
Strooi de zongedroogde tomaten en de olijven erover en besprenkel het geheel met de wijnazijn.
Garneer met de basilicum.

Vegatopia

Terug