voor 2 personen
|
|
Bak het ontbijtspek in een wok of braadpan langzaam bruin en knapperig.
Kneus de jeneverbessen.
Maak de kool schoon en snijd de groente in smalle repen.
Neem het spek uit de pan en verkruimel het.
Zet de pan op hoog vuur en roerbak hierin de reepjes kool met de jeneverbessen heel kort.
Neem de pan van het vuur en maak de groente op smaak met peper, een beetje zout en wat azijn.
Schep de spekkruimels erdoor.
Menusuggestie
Lekker met tartaar met uienringen en aardappelen.
|
|
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20 à 25 minuten gaar.
Pel de ui en snijd het in ringen.
Maak de kool schoon en snijd de groente in smalle repen.
Fruit de uienringen zacht in de margarine.
Bak het ontbijtspek in een wok of braadpan langzaam bruin en knapperig.
Bestrooi de tartaartjes met peper.
Neem de uienringen uit de pan en bak in de achtergebleven margarine de tartaartjes in 8 minuten gaar en bruin.
Kneus de jeneverbessen.
Neem het spek uit de pan en verkruimel het.
Zet de pan op hoog vuur en roerbak hierin de reepjes kool met de jeneverbessen heel kort.
Neem de pan van het vuur en maak de groente op smaak met peper en wat azijn.
Schep de spekkruimels erdoor en geef de tartaar met uienringen en de aardappelen erbij.