Warme kipsalade

Warme kipsalade

voor 2 personen

  • 400 g sperziebonen
  • 2 bosuitjes
  • 50 g waterkers
  • 200 g kipfilet
  • peper
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 1 à 2 theel. gemalen koriander
  • ½ avocado
  • citroensap
  • 4 volkoren boterhammen

Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
Snijd de bosuitjes in ringen.
Was de waterkers onder stromend water en laat de groente goed uitlekken.
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten net gaar.
Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.
Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
Bak kort de koriander en de ringetjes bosui mee.
Schep het vruchtvlees van de avocado uit de schil en snijd het stuk in dunne plakken.
Giet de sperziebonen af en warm de plakjes avocado even op de sperziebonen in de pan mee.
Verdeel de waterkers over 2 borden en leg er de sperziebonen met avocado en kip op.
Druppel er wat citroensap over en geef er brood bij.

Avocado over?

Bron: Voedingscentrum

Terug