Warme herfstsalade

Warme herfstsalade

  • 1 knolvenkel
  • 1 rode biet
  • ⅓ pompoen, bijv. blue ballet
  • 1 rode ui
  • 200 g veldsla
  • 200 g spruitjes
  • handvol hazelnoten
  • olijfolie
  • feta
  • zout
    • voor het sausje
  • 2 eetl. mayonaise
  • 4 eetl. volle yoghurt
  • 1 theel. honing
  • 1 theel. currypoeder
  • handvol peterselie, fijngehakt
  • peper & zout

Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
Snij de knolvenkel en pompoen in lange schijven.
Leg ze op een bakplaat en bak / gril ze krokant.
Kuis de spruitjes en kook ze in ruim gezouten water net beetgaar.
Schil de rode biet en rasp ze fijn.
Snij ook de ui fijn en was de veldsla.
Rooster de hazelnoten en snij de feta in blokjes.

Maak het sausje: doe alle ingredi├źnten bij elkaar en roer goed om.
Neem per persoon een mooie kom en schik hierin het slaatje.

Tips
Bewaren voor een volgende lunch?
Zet alles in afzonderlijke potjes in de koelkast en warm de pompoen, venkel en spruiten een kwartiertje voor je lunch terug op in de oven.

Variatie?
Gekookte broccoli, gegrilde bloemkool, een gekookt eitje, een restje rijst of patatjes, geraspte knolselder . . .

Bron: De Wassende Maan

Terug