Warme aardappelsalade met makreel

Warme aardappelsalade met makreel

  • 5 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 theel. Provençaalse kruiden
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 theel. mosterd
  • azijn
  • peper
  • 200 gestoomde makreel

Warm de grill voor.
Was de tomaten en halveer ze.
Pers de knoflook boven een kommetje uit en roer er 1 eetlepel olijfolie en de Provençaalse kruiden door.
Bestrijk hiermee het snijvlak van de tomaten.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Kook de aardappelblokjes in weinig water 6 à 7 minuten net gaar.
Gril de halve tomaten in ca. 5 minuten zacht.
Pel de sjalot en snijd hem heel fijn.
Verwarm de rest van de olie in een klein pannetje en fruit hierin de sjalot glazig.
Klop er de mosterd, wat azijn en peper door.
Maak de makreel schoon en verdeel hem in stukjes.
Giet de aardappelblokjes af en meng er de dressing en de stukjes makreel voorzichtig door.
Geef de halve tomaten erbij.

Makreel over?

Bron: Voedingscentrum

Terug