Warm slaatje met pancetta en pijnboompitten

pancetta (2K)

  • 4 grote, vastkokende aardappelen,
    gekookt en in dunne plakjes gesneden
  • 12 sneetjes pancetta of bacon
  • 1 eetl. rode wijnazijn
  • 1 zakje babyspinazie
  • een handvol geroosterde pijnboompitten
  • notenolie

Wok de pancettasneetjes in olijfolie tot ze knapperig zijn.
Haal ze uit de wok en laat ze uitlekken op een papiertje.
Bak de aardappelen in de olie van de pancetta, eventueel in 2 porties.
Als de aardappelen bijna gaar zijn (na 5 minuten), voeg je de pancetta opnieuw toe, samen met een beetje rode wijnazijn.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng de spinaziebladeren en pijnboompitten in een slakom.
Besprenkel met notenolie en bedek met de aardappel/pancettamix.

Tip
Visliefhebbers kunnen ansjovis in plaats van pancetta gebruiken.

Bron: Patapas

Terug