Voorjaarssalade met wilde kruiden

  • 1 bosje raapsteeltjes of 100 g voorjaarssla
  • 1 wortel
  • 1 handjevol vogelmuur
  • 8 paardenbloem- of molslablaadjes
  • 8 blaadjes zuring (zurkel)
  • 1 handvol duizendblad
  • 1 handvol look-zonder-look
  • 1 handvol madeliefjes
  • 4 paardenbloemen
  •  
    • voor de saus
  • 2 eetl. yoghurt
  • 2 eetl. mayonaise

Meng de yoghurt en de mayonaise.
Was de raapsteeltjes of de sla en de kruiden.
Rasp de wortel.
Meng alles luchtig door elkaar.
Geef de saus er apart bij.
Bestrooi de salade met de madeliefjes en de paardenbloemblaadjes.

Tip
Een wandeling in de natuur of een wild hoekje in de tuin levert je de kruidige ingrediƫnten voor deze salade.
Pluk alleen jonge blaadjes.

Bron: Leentje Speybroeck
Gepubliceerd door: Samen eco actief, Velt

Terug