Voorjaarssalade met kruiden en krieltjes

Voorjaarssalade met kruiden en krieltjes

  • 250 g krieltjes
  • 6 eieren
  • 6 eetl. extra vergine olijfolie
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 theel. mosterd
  • 200 g gemengde sla
  • 15 g dragon, fijngesneden
  • 10 g bieslook, fijngesneden
  • 5 g peterselie, fijngesneden
  • 1 bakje tuinkers

Kook de krieltjes met schil in water met wat zout in 15 minuten gaar.
Halveer ze.
Kook de eieren in 5 minuten half hard.
Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
Meng de olijfolie, het citroensap en de mosterd tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de sla over 4 borden.
Leg er de krieltjes en eieren op.
Bestrooi met de dragon, bieslook en peterselie.
Besprenkel met de dressing, bestrooi met de tuinkers en serveer.

Bron: Proef !
Gepubliceerd door: Gall & Gall

Terug