Voorjaarssalade met feta en munt

Voorjaarssalade met feta en munt

  • ½ kleine rode ui, in dunne ringen
  • 5 eetl. witte balsamicoazijn
  • zout
  • 100 g diepvriesdoperwten
  • 150 g peultjes, afgehaald
  • 1 groene appel
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 theel. fijn geraspte verse gember
  • versgemalen peper
  • 150 g Griekse feta
  • 4 eetl. fijngehakte verse munt
  • 1 zakje botersla à 100 g

Doe de uiringen met de balsamicoazijn in een schaal en marineer ze 25 minuten (ze worden dan mooi knapperig en fijn van smaak).
Schep af en toe om.
Giet ze af en bewaar 1 eetl. azijn voor de dressing.
Breng ½ liter water aan de kook met wat zout.
Voeg de diepgevroren doperwten toe, laat weer aan de kook komen en blancheer zonder deksel 3 minuten.
Giet de erwten af, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
Bereid daarna de peultjes op dezelfde manier, maar blancheer ze 2 minuten.
Snijd de appel met schil in mooie luciferdunne reepjes.
Klop een dressing van: achtergehouden azijn, olijfolie, gember, zout en peper.
Snijd de feta in mooie blokjes en meng ze door de fijngehakte munt.
Verdeel de sla, de doperwten, peultjes, uiringen en appel over 4 platte borden.
Sprenkel de dressing erover.
Garneer met de fetablokjes.

Heerlijk met crostini’s met gesmolten Parmezaanse kaas uit de oven.

Bron: Proef!
Gepubliceerd door: Gall & Gall

Terug