|
|
Soepvlees met koud water en bouillonblokjes opzetten en op laag vuur gaar laten trekken.
Aardappels schillen, in kleinere stukken snijden en in ruim water gaar koken.
Ui, zilveruitjes en augurken in kleine stukjes snijden.
Als de aardappelen gaar zijn deze in hele kleine blokjes snijden en goed laten afkoelen.
Het gare soepvlees af laten koelen en met de handen tot draadjes fijn plukken.
In een grote kom de aardappelen, het soepvlees, ui, zilveruien, augurkjes en erwten mengen.
Een scheutje van het augurkenvocht erbij doen.
De hoeveelheid mayonaise moet je even uitproberen, als de aardappelen
veel mayonaise absorberen moet je er wat meer bij doen, maar zelf kom ik altijd op bijna een hele pot uit.
Alles goed door elkaar mengen en op smaak brengen met zout & peper.
Proeven en eventueel naar smaak nog wat augurkenvocht toevoegen als je het wat zuurder wilt hebben.
Minimaal een nacht in een afgedekte kom in de koelkast laten staan.
Daarna nog eens proeven en eventueel nog wat peper/zout, mayo of augurkenvocht erbij doen als je niet helemaal tevreden bent over de smaak
Bron: Wil in NL.Culinair