Vietnamese nam chickensalade

namchicken (17K)

  • 400 g kipfilet
  • 1 limoen
  • 1 pak Conimex Mix voor Nam Chicken
  • wokolie
  • 1 krop sla
  • 1 zak kroepoek naturel (grote plakken)
  • 150 g geraspte wortelreepjes
  • 6 eetl. grofgehakte koriander en/of munt en/of basilicum

Snijd de kipfilet in lange reepjes.
Boen de limoen onder de koude kraan schoon.
Rasp de schil en pers de limoen uit.
Roer de marinademix (uit het pak) glad met 3 eetlepels olie.
Voeg de kipreepjes en de limoenrasp toe, laat ca. 15 minuten trekken.
Was ondertussen de sla, haal de blaadjes los en droog ze.
Breek de stukken kroepoek in 4 stukken van ca. 20 cm en verkruimel de rest.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en bak de kipreepjes ca. 5 minuten.
Roer de sausmix (uit het pak), 2. 50 cl water en het limoensap erdoor en kook 3 minuten.
Af laten koelen.
Meng de afgekoelde kipreepjes met de wortelreepjes, de grofgehakte kruiden en de blaadjes sla.
Leg de stukken kroepoek op borden, schep de Vietnamese nam chickensalade erop en verdeel de verkruimelde kroepoek erover.
Direct serveren.

Lekker anders kan ook
Heb je kokosmelk in huis, gebruik dat dan in plaats van water.
Verdeel de kroepoek in 4 grote stukken, schep de salade erop en bestrooi met seroendeng, geroosterde pinda’s of cashewnoten.

Op tafel
Zet kroepoek, sweet Chili saus en sambal op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug