Venkel-wortelsalade met quinoa, tofu en kikkererwten

Venkel-wortelsalade met quinoa, tofu en kikkererwten

  • 125 g quinoa
  • 150 g tofu
  • 2 theel. sojasaus
  • 1 theel. agavesiroop
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 1 venkel
  • 6 wortels
  • 10 olijven (zonder pit)
  • 1 sinaasappel
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 citroen (enkel het sap)
  • 2 eetl. olijfolie
  • gehakte peterselie

Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking samen met ΒΌ blokje groentebouillon.
Laat afkoelen.
Snijd de tofu in blokjes en bak in olijfolie tot ze rondom goudbruin zijn.
Voeg op het einde de sojasaus en de agavesiroop toe.
Laat afkoelen.
Rooster de pijnboompitten.
Maak de wortels schoon, schil en rasp ze.
Maak de venkel schoon en snijd in zeer kleine blokjes.
Snijd de olijven in schijfjes.
Pel de sinaasappel en snijd in kleine blokjes.
Spoel de kikkererwten.
Doe alles samen in een kom en voeg vervolgens nog het sap van de citroen, olijfolie, peper en peterselie toe.

Bron: Melissa de Neve
Gepubliceerd door: EVA

Terug