Venkelsalade met geitenkaas

Venkelsalade met geitenkaas

voor 2 personen

  • 1 à 2 venkelknollen
  • citroensap
  • 1 eetl. olijfolie
  • dille, vers of diepvries
  • peper
  • 6 aardappelen
  • 200 g kippendijfilet
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • schaaltje veldsla, rucola, waterkers of andere sla
  • 50 g verse geitenkaas

Was de venkel en snijd de stelen met groen en de onderste schijf eraf.
Schaaf de venkel in hele dunne plakken.
Verwarm een grillpan en gril de venkel zacht en licht bruin.
Meng er wat citroensap, de olijfolie, dille en peper door.
Laat de venkel afkoelen.
Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
Leg de gewassen en droge sla op een platte schaal en schep de venkel erop.
Verkruimel de geitenkaas erover.
Geef de kip en de aardappelen erbij.

Verse geitenkaas over?

Bron: Voedingscentrum

Terug