Venkelsalade met appel

Venkelsalade met appel

voor 2 personen

  • 1 (oude) volkoren boterham
  • stukje ui
  • 150 g rundergehakt
  • peper
  • 6 aardappelen
  • 1 eetl. (olijf)olie
  • 1 theel. mosterd
  • 1 theel. mosterdzaad
  • citroensap
  • 2 venkelknollen
  • 1 groene appel
  • 2 eetl. vloeibare margarine

Week het brood in wat water.
Snijd het stukje ui fijn.
Maak het gehakt aan met het geweekte brood, de ui en peper.
Vorm er balletjes van en laat ze afgedekt in de koelkast 15 minuten opstijven.
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Maak een dressing van de olie, mosterd, mosterdzaad en wat citroensap.
Maak de venkel schoon en bewaar het venkelgroen voor garnering.
Snijd of schaaf de venkel heel fijn.
Was de appel, snijd hem in parten en verwijder het klokhuis.
Snijd de appel in dunne schijfjes.
Meng de dressing en de appel door de venkel en strooi het venkelgroen erover.
Bak de gehaktballetjes in de hete margarine in 10 minuten gaar en lichtbruin.
Geef ze met de aardappelen bij de venkelsalade.

Bron: Voedingscentrum

Terug