Venkel-radijssalade met walnoten en aardappelpuree

Venkel-radijssalade met walnoten en aardappelpuree

  • 500 g aardappelen
  • 50 g walnoten
  • 1 eetl. olie
  • ca. 1 eetl. citroensap
  • 1 theel. mosterd
  • 1 venkel
  • 1 bos radijs
  • 15 cl halfvolle melk
  • peper
  • nootmuskaat

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Wrijf 4 halve walnoten fijn en roer er de olie door.
Klop het met 1 eetl. water, citroensap, mosterd en wat peper tot een sausje.
Hak de rest van de walnoten grof.
Was de venkel en de radijs.
Bewaar het fijne venkelgroen.
Snijd de stelen en de onderste schijf van de venkel en snijd of schaaf de venkel in zo dun mogelijke plakken.
Snijd de radijs in plakjes.
Meng de saus en de gehakte walnoten door de groente en garneer met het venkelgroen.
Verwarm de melk.
Stamp de aardappelen en maak er met hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
Geef de aardappelpuree bij de salade.

Walnoten over?

Bron: Voedingscentrum

Terug