Lauwwarme salade van venkel en speziebonen

  • 1 - 2 eetl. venkelgroen
  • 1½ eetl. olijfolie
  • 3 eetl. kippenbouillon
  • 1½ eetl. rode wijnazijn
  • peper & zout
  • 300 g sperziebonen
  • 2 takjes bonenkruid
  • 1 ui

Het grootste deel van het venkeigroen zeer fijn hakken.
In een kommetje de azijn, olie, wat peper en zout en de koude bouillon door elkaar kloppen.
Het fijngehakte venkeigroen door de dressing roeren.
De kom tot gebruik in de koelkast zetten en de boontjes schoonmaken.
In een pan met kokend water, wat zout, bonenkruid en de boontjes in circa 10 minuten bijna gaar maar nog knapperig koken.
Intussen de ui schoonmaken en in dunne ringen snijden.
In een vergiet de boontjes even met koud water afspoelen en dan droogdeppen.
In een kom de nog warme boontjes doen en de uiringen en de dressing erdoor scheppen.
De salade met de rest van het venkelgroen garneren en direct serveren.

Terug