Salade met venkel, erwten en nieuwe aardappeltjes

Salade met venkel, erwten en nieuwe aardappeltjes

  • ca. 500 g ratte d'Ardeche
    (of andere stevige salade-aardappel)
  • 3 tomaten (ontpit, en in kleine blokjes gesneden
  • handvol peultjes
  • ca. 200 g erwten (na doppen)
  • 1 grote of 3 kleine venkelknollen,
    dun gesneden bijv. over een mandoline
  • bosje dragon, blaadjes fijn gesneden
  • 1 teen knoflook, zeer fijn gehakt
  • peper
  • zout
  • scheut goede olijfolie

De geschaafde knolvenkel even blancheren – dus niet gaar koken. Net als de peultjes en erwten.
Alles uit laten lekken en af laten koelen.
De aardappels, als ze kakelvers zijn, gewoon in schil koken (en met schil in de salade doen).
Afgieten en af laten koelen.
Snijd de grotere exemplaren van de aardappels in kleinere brokken.
Sommige raken hun dunne schil kwijt, pel ze dan maar helemaal want flarden schil staat niet zo leuk (zie foto).
Meng alles en dien op.

Opmerking
Beetje reclame voor ons eigen winkeltje: dit is heel goede olijfolie.

Bron: Bron: De keuken van MergenMetz en gestuurd door Smaakvrienden

Terug