Slaatje van veldsla en poon

Slaatje van veldsla en poon

  • 200 g veldsla
  • sap van 1 citroen
  • 12 takjes bieslook
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. hazelnotenolie
  • 8 filets van rode poon
  • 8 Sint-Jakobsvruchten
  • 50 g pijnboompitten

Was de veldsla zorgvuldig en droog hem.
Gril het pijnboompitjes in een droge pan met anti-kleeflaag tot ze lichtjes kleuren.
Bestrijk de poonfilets en de Sint-Jakobsvruchten met een borsteltje met olijfolie, kruid af met versgemalen peper en laat 2 minuutjes aan weerszijden braden in een pan.
Voeg na het bakken desgewenst wat zout toe.
Vermeng het citroensap met de rest van de olijfolie, de hazelnotenolie, zout & peper.
Dresseer de veldsla over de borden.
Schik op elk bord twee poonfilets en twee Sint-Jakobsvruchten.
Bedruppel alles met vinaigrette, bestrooi met de gegrilde pijnboompitjes en een sprietje bieslook en dien lauw op.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug