Salade van veldsla met kip, knolselder en aardpeer

Salade van veldsla met kip, knolselder en aardpeer

    • voor de salade
  • 6 kippenbillen, gegaard
  • 300 g veldsla
  • 5 rauwe aardperen
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • ½ knolselder
  • 125 g zure room
  • azijn of melk, evt. plantaardig
    • voor de vinaigrette
  • 2 sjalotjes
  • 2 theel. kappertjes
  • 2 eetl. ciderazijn
  • 4 eetl. olijfolie
  • peper & zout
  • enkele takjes tijm

Maak eerst de vinaigrette.
Snij de sjalotjes fijn.
Meng met de andere ingrediënten.
Serveer de vinaigrette in een apart kommetje of hou koud tot je het serveert.
Borstel de aardperen proper.
Snij in dunne plakjes en leg dadelijk in melk of water met azijn.
Dresseer de veldsla op een dieper bord.
Schil, rasp de knolselder en meng dadelijk onder een beetje azijn.
Verdeel de geraspte knolselder over de sla.
Haal het vlees van de gare, afgekoelde kippenbillen.
Trek in reepjes.
Verdeel de kip over de sla.
Rasp er wat krullen Parmezaanse kaas over.
Besprenkel met zure room.
Werk af met plakjes aardpeer en vinaigrette.

Bron: Sofie Dumont
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug