Veldsla met krokante hamreepjes

voor 2 personen

  • 3 plakjes rauwe ham
  • 1 zakje veldsla (75 g)
  • ½ courgette
  • 1 bosuitje
  • 1 eetl. olie
  • 1 eetl. kappertjes
  • oregano
  • 1 - 2 eetl. azijn
  • 1 blikje doperwten

Snijd de plakjes ham in de lengte in dunne repen.
Bak de ham in een droge koekenpan langzaam knapperig.
Maak de groente schoon.
Laat de veldsla goed uitlekken.
Snijd de courgette in dunne halve plakken en het bosuitje in ringen.
Verwarm de olie en roerbak hierin de courgette en de bosui een paar minuten.
Neem de pan van het vuur en roer er de kappertjes, wat oregano en azijn door.
Laat de groente afkoelen.
Laat de doperwtjes uitlekken.
Meng alles door elkaar en maak de salade op smaak met wat peper en een beetje zout.
Garneer met de repen ham.

Menusuggestie
Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug