Tunesische wortelsalade

Tunesische wortelsalade

  • 450 g jonge worteltjes gewassen
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 theel. komijnpoeder
  • ½ theel. korianderpoeder
  • 3 eetl. verse koriander gehakt, of meer eetlepels!
  • 10 cl olijfolie extra vierge
  • 2 eetl. citroensap
  • 2 eetl. sinaasappelsap
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Kook de worteltjes in zijn geheel.
Beetgaar, wat aan de harde kant.
Dat is lekkerder dan die slappe hap.
Afgieten – evt. even in koud water om doorgaren te voorkomen – en uit laten lekken.
Snijd de worteltjes in dunne plakken van ca. een halve centimeter
Meng het met de andere ingrediënten
Zet een paar uur in de koelkast.

Opmerkingen
In het oorspronkelijke recept, dat we ergens voor 2007 van het Internet hadden geplukt, is sprake van het raspen van de jonge worteltjes. Dat is een heikele zaak; ze breken snel en dan rasp je je vingers. Dun snijden is o.i. ook lekkerder. Verse koriander mag vééél meer. Er zijn mensen die er niet van houden. Onbegrijpelijk 🙂

Bron: MergenMetz

Terug