|
|
Kook de aardappelen in de schil in gezouten water.
Niet te gaar, wat zelfs de meest vastkokende aardappel kan verpappen.
Trek de schil er af (evt. onder koud stromend water).
Snijd ze in schijven en laat afkoelen.
Meng de aardappelschijven met de olijfolie en peper en zout tot het op smaak is.
Voeg de andere ingrediënten – m.u.v. de artisjokharten – vervolgens in één keer toe en meng dan nog een keer goed.
Dit om door herhaaldelijk mengen en omscheppen aardappelschijfschade te voorkomen.
Als alles goed gemengd is, de in de lengte doorgesneden artisjokhartjes er nonchalant door mengen.
Zet deze salade gerust een paar uur weg in de koelkast om de smaken lekker te laten doortrekken.
Opmerking
Het oorspronkelijke recept spreekt van "twee rauwe, in citroensap gemarineerde artisjokharten.
Bron: NRC 7 juli 2010 die het weer van Claudia Roden had
Gepubliceerd door: MergenMetz